Pics of today

Hejsan! 🐰

Idag och igår har kaninerna fått vara ute i hagarna, vilket var rätt uppskattat, men det har blåst, regnat och snöat en del de senaste dagarna. 
Men idag blev det i alla fall burstädning. 





Ha de! 🐰 

Cody, kurragömma kaninen xD

Hejsan! :D
 
Idag följde en kompis med mig hem och det första vi gjorde var att ta ut kaninerna. Vi var med dom i hagarna, jag satt och pysslade med Pärlan och kompisen med Cody.
Cody hoppar över hagen, hon hämtar honom, han hoppar över ännu en gång och springer iväg. Då hade det börjat mörkna, klockan var väl runt 16:00-16:30 och vi gick ut runt 14:00. Sa till henne tillslut att jag går och letar efter Cody, men jag hittar honom inte. Kollade i ladan men nej, under, men såg inte särskilt mycket. Tog sedan in Pärlan.
Klockan blev runt 17:00, hade fortfarande inte hittat honom. Så vi går in och äter och går sedan ut och letar igen.
Ingen kanin då heller, och då började jag bli orolig. Det fanns inte ett spår efter honom i snön, han sågs inte till och hördes inte. Vi gick in igen runt 18:20, så efter ett tag blev kompisen hämtad och jag och pappa gick ut tillbaka i stupmörkret. Fick se en skumt av något men visste inte riktigt vad det var, så går närmare och får se ett par röda ögon och en grå stump som försvinner under ladan, igen...
Så vi går dit och väntar i typ 30 min. Jag står vid Pärlan i stallet/ladan i ett rum där och bara tittar på henne xD
Så börjar det prassla i höet, då börjar det springa fram en massa möss, och dom var knappt rädda för mig. Fick typ bara världens sötdöd haha.
Men vi går sedan in igen vid 19:00. Väntar en halvtimme och jag går ut själv i stupmörkret till stallet (ligger en bit från huset och det finns inte en lampa, så det var lite creepy). Ser inte till Cody utanför så går in och ropar på honom. Ser då skympten av gråsvarta ränder och en grå stump och ett pra röda ögon och börjar närma mig honom, och han springer iväg, jag börjar tyst säga, nej, nej, nej hehe. Ville ju inte att han skulle gå under igen.
Han går ut tillbaka på baksidan och jag skyndar tassande efter. Så där står vi öga mot öga och stirrar på varandra.
Han siktar ännu en gång på att krypa under igen. Men då börjar jag prata med honom, typ, Cody det är jag, kom nu. Han vänder sig då om och kommer springandes mot mig och jag lyfter upp honom, och då var klockan runt 19:40.
Så han har i alla fall haft ett litet äventyr idag, och jag en klump i halsen för jag var ju så orolig att jag aldrig skulle få se honom igen. Han brukar aldrig göra såhär annars. Brukar vara så lätt att ha honom löst gående på gården.
 
Så det var detta rätt onödiga inlägg, men kände att jag behövde uppdatera med något heh.
 
Ha de! :D

Bunny bus

Hejsan! :D
 
Började med att ta ut Pärlan idag för att fixa lite med henne. Tycker så synd om henne som har rinnande ögon, nos och såriga öron. Det konstiga är ju att hon typ bara blir så på hösten/vintern.
Men i alla fall, jag fick klippa henne i på kinderna då Pälsen blivit hård och tovig av hennes rinnande ögon. Så nu ser hon inte riktigt klok ut, men det blev bättre än vad det var innan. Tog också bort snoret runt nosen också. Gick faktiskt mycket bättre den här gången. Men sen satte jag ner henne i hagen.
Tog ut Cody sen också i hagen.
Cody har också rymt över till Pärlan igen. Så jag och pappa bestämde oss för att sätta upp ett nät vid glipan högst vid väggen. Men förstår ändå inte hur han lyckas att ta sig över. Men jag orkade inte slå i spiken, så den tappade jag i höet där jag satt i buren -.-, skulle sedan använde en häftpistol, men det gick också skit, så då blev det stift i höet/spånet också. Så det var bara att städa sen. Men fick ju sitta i buren där själv ett tag, det var helt knäpptyst och man hörde ur mössen sprang omkring på golver och väggarna, lite creepy xD
Men Cody hade sedan hoppat över hagen, och sprang sedan under stallet. Men fick tag på honom rätt snabbt sen i alla fall och släppte tillbaka honom i hagen och satte mig där, och han skulle som vanligt sitta i knäet.
Ni skulle bara veta hur underbar han är <3
Men gick sedan och hämtade Pärlan för att tvätta hennes ögon och nos med koksaltlösning. Ögonen gick bra, men nosen, nja xD Hon fick sedan gå in i sin bur.
Jag gick ut tillbaka till Cody och satte mig i hagen och han hoppade upp knäet osv. Hoppade sedan över, men höll sig runt mig en stund innan han sprang iväg och jag fick hämta honom och sätta in honom i buren.
 
Lite övrigt då, det har snöat lite idag. Är så trött på snö nu så jag vill gå i ide tills den är borta. Men idag har det varit rätt varmt, -3 - -5 grader bara. Har ju legat på runt 15-30 minus under en vecka eller nåt så det var skönt.
Så nu hoppas jag verkligen att våren är påväg, men det får jag nog ångra med all säkerhet hehe.
 
En redigerad bild på Cody
 
 
 
Ha de! :D