Cola's framgång: Socialträning

Hejsan! :D
 
 
Tänkte berätta lite om hur det gått med Cola's socialträning.
 
Cola var ju väldigt rädd när vi hämtade honom. Han satt i en bur i ett hörn i en mörk lada där vi hämtade honom. Så han hade troligtvis inte fått så mycket när kontakt med människor.
Så den första 1-2 månaderna var han rädd, gömde sig, man fick knappt ta i honom, han rymde hela tiden.
 
Men nu på senare tid är han som en annan kanin, mer eller mindre. Han hoppar hinder, går i sele, man kan ha honom löst springande på gården (med ett vakande öga), han pussar på en, hoppar upp i knäet, hälsar försiktigt på nya människor och får inte världens panik vid minsta rörelse. Tog cirka 3-4 månader för att träna upp honom till detta, men vi är inte riktigt framme än. Men han har verkligen gjort enorma framsteg på så kort tid.
 
En grej som hände idag när vi satt ute på vår uteplats/trädäck (?) var att jag släppte ner honom på marken. Så jag satte mig också på marken/golvet. Han hoppade upp i knäet på mig, så jag lyfte ner honom, men han va uppe i knäet lika snabbt igen. Han ville inte lämna mitt knä.
Så jag satte ner honom och gick ifrån en bit, och då började han leta efter mig. Såg på honom att han blev lite glad när han hittade mig haha. Han är sjukt underbar och har en stor personlighet. Är så glad att vi hämtade hem honom.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha de! :D

Åker bil, skogstur, hoppövningar med Cola

Hejsan! :D
 
 
Här står det rätt stilla. Men som jag skrivit tidigare har jag inte tiden eller motivationen till att blogga. Så det blir nog kanske endast 1-2 inlägg i veckan.
 
Men idag fick Cola följa med och åka bil ( i transport bur). Han var väldigt duktig gällande det. Ingen värre panik, utan allt gick bra.
Vi åkte då till ett ställe i en skog. Har ju skog typ 50 meter från vårt hus, men är så blött där då nästan allt är en stor myr, och en massa älgflugor/hjortlusfluga. Är inte lika mycket dit vi åkte.
Han var lite förvirrad eller vad man ska säga i början, men det gick över väldigt snabbt, så då sprang vi lite på grusvägen som går genom skogen, Cola klättrade lite på stenar. Vilket han tycker är jätte kul haha.
Så var vi i en grushåla och sprang lite också. Han hittade sig ett hål han kröp in i haha.
Sen åkte pappa och min lillebror med bilen ner till farmor (som bor ca 1 km från där vi va), och jag, Cola och mamma gick ner till henne. Sen så fick Cola sitta i transportburen på hennes altan. Fast han hann inte va där särskilt länge förrens det kom hundar (jakthundar?), så vi fick ta in honom i hallen.
Så det blev lite socialträning/miljöträning för honom idag.
 
 
 
Senare på eftermiddagen så hoppade jag och Cola lite. Vi hoppade med tre hinder.
Vi började med att ha hindrena ca 30-40 cm från varandra, med 8-15 cm höjd. Det hoppade han med bra flyt.  Blev lite som en "studs" övning. Så det ska vi göra fler gånger för att öka styrka och farten lite.
Sen körde vi med mycket längre mellanrum, och hade hindrena på 25-40 cm höjd och 20 cm längd. Han hade inte lika bra fart då, men han börjar på att få in ett flyt. Han är ju inte tränat hoppning så mycket.
Men jag tror att han kan bli riktigt duktig, men vi har lite att jobba på socialt sett, det är det som "förstör" det mesta när han ska hoppa.
Så fort han river ner en bom får han smått panik och springer iväg, eller när någon pratar en bit bort. Men han har verkligen gjort enorma framsteg sedan han flyttade hit.
(Blev nog lite rörigt detta inlägg)
 
 
Ha de! :D

5 snabba fakta om mig #6

Hejsan! :D
 
 
 
* Har kollat på 1,5 säsong av arrow på 2 veckor haha. Har verkligen fastnat för den serien nu.
 
 
* Klarar inte av praktiska ämnen i skolan, slöjd, idrott, hemkunskap osv.
 
 
* Tycker det är jätte roligt att sy kaninselar och göra koppel (även hund- och katthalsband).
 
 
* Har väldigt svårt för att se saker positivt, men jag har mina anledningar.
 
 
* Älskar Nicholas Sparks filmer.
 
 
 
Ha de! :D